JEDÁLNY LÍSTOK
14. – 20.10.2019

Obedové menu podávame od 10.00 h

Denné menu (polievka, hlavné jedlo)………….. 5,30 €

Rozvozové menu v cene ……………………………..5,50 €

separator

PONDELOK 14.10.2019

Šampiňónový krém pripravený so zemiakmi ochutený rozmarínom zjemnený kokosovým mliekom posypaný opečenými sezamovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Talianska paradajková polievka pripravená s bielou fazuľou a bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate prírodnou šťavou ochutenou plátkami opečenej slaninky podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Celozrnné špaldove halušky pripravené s omáčkou pripravenou z liestového špenátu a syra Niva posypané strúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

KARÍ pripravené z fazuliek MUNGO zjemnené kokosovým mliekom podávané so Pšenom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Palacinka plnená brusnicovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohom a malinovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

UTOROK 15.10.2019

Cviklová krémová polievka pripravená z marinovanej cvikle, zemiakov a ryžovej múky podávaná s kyslou smotanou a čerstvou pažítkou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov, vegán bez symotany)

Sezónna zeleninová polievka pripravená zo sezónnej zeleniny a cíceru ochutená provensálskymi bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Hniezda pripravené z kuracích pŕs a kuracích stehien plnené údeným syrom pečené bez tuku podávané so zemiakovo – kukuričnou kašou ochutenou štipkou chilli a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Hubový KUBO pripravený na masle z jačmenných krúpov a lesných húb podľa receptu starých materí podávaný so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

BIO celozrnné pšeničné Fusilli pripravené s vegan omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa a paradajok ochutené čerstvým Oregánom posypané strúhaným TOFU podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená šunkou, syrom a kukuricou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 16.10.2019

Krémová brokolicovo – špenátová polievka pripravená s muškátovým orieškom zjemnená leštinskou smotanou posypaná konopnými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Japonská MISO polievka pripravená zo sójového MISA, zeleniny a údeného Tofu podávaná s ryžovými rezancami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate šípkovou omáčkou podávané s pečenými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Vegetarián SEGEDÍNSKY guláš  pripravený s opečeným Seitanom zjemnený leštinskou smotanou podávaný s domácou žemľovou knedľou (vhodné pre vegetariánov)

Paprika plnená plnkou pripravenou z Quinoou, listového špenátu a orieškov podávaná v paradajkovej omáčke s bylinkovým kuskusom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Palacinka plnená syrovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená kokosovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

ŠTVRTOK 17.10.2019

Krémová zeleninová polievka pripravená zo sezónnej zeleniny zjemnená leštinskou smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán gulášová polievka pripravená z hlivy ustricovej a zeleniny posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Marinované vykostené kuracie stehno preliate šafránovou omáčkou pripravenou na bielom víne podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pohánkové placky pripravené s mrkvou ochutené restovanou skaramelizovanou šalotkou a syrom podávané s kôprovým dipom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinovaný Tofu plátok preliaty vegan dubákovou omáčkou podávaný s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Palacinka plnená bryndzovou plnkou a opečenou slaninkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená čokoládovou pudingovou plnkou a višňami preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

PIATOK 18.10.2019 

Hrášková krémová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená leštinskou smotanou posypaná ľanovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

MINESTRONE – talianska zeleninová polievka posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Pečené marinované kuracie prsia podávané na fazuľovom ragú pripravenom z bielej fazule a zeleniny podávaná s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Cuketové rezníky pripravené s oštiepkom podávané s batatovo – zemiakovou kašou a zeleninou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Cícer na paprike pripravený so sójovou smotanou podávaný s kukuričnými Fusilli a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená jabĺčkami ochutenými škoricou a medom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

SOBOTA 19.10.2019 – rozvoz nerobíme 😊

Poľský KRUPNIK pripravený zo zeleniny a húb posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov)

Kurací vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre celiatikov)

Pečené marinované kuracie mäsko pripravené na spôsob perkeltu podávané s domácimi špaldovými cestovinami (vhodné pre celiatikov – kukuričné cestoviny)

Tekvicové rizoto pripravené s Kešu orieškami a syrom Mascarpone posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinovaný SEITAN preliaty vegan cuketovou omáčkou ochutenou sójovou smotanou podávaný so Pohánkou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – namiesto SEITANU Tofu, možná výmena prílohy za ryžu)

NEDEĽA 20.10.2019 – rozvoz nerobíme 😊

Krémová zemiaková polievka pripravená s cesnakom podávaná s bylinkovými krutónami (vhodné pre vegánov i celiatikov – bez krutónov)

Kurací vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou

Pečené marinované morčacie prsia preliate šafránovo – zázvorovou omáčkou podávané s ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Beluga šošovica pripravená na švábsky spôsob so zeleninou a listovým špenátom podávaná s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Vegán slaná palacinka plnená plnkou pripravenou zo stonkového zeleru a jabĺčok ochutených kurkumou podávaná so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – celiatické cesto)

separator

Tešíme sa na Vás 😀