JEDÁLNY LÍSTOK
25.- 31.10.2021

Obedové menu podávame od 9.00 h

Denné menu (polievka, hlavné jedlo)…………………… 5,80 €

Denné menu balené do prinesených obalov…………..5,70 €

Rozvozové balené menu v cene ……………………………..6,000 €

separator

Zmena otváracích hodín 

Pondelok – piatok       9:00 – 19:00 (posledná objednávka)

Sobota                             ZATVORENÉ

Nedeľa                            11:00 – 19:00 (posledná objednávka)

PONDELOK 25.10.2021

Karfiolovo – tekvicová krémová polievka pripravená so štipkou Karí korenia zjemnená kokosovým mliekom posypaná CHIA semiačkami (vhodné pre vegiánov i celiatikov)

Paradajková polievka pripravená so šošovicou a bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované morčacie prsia preliate hubovou omáčkou zjemnenou smotanou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Cviklové rizoto pripravené z cvikle marinovanej v mede a tekvicovom oleji posypané strúhaným syrom Grana Pardano podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Mexická fazuľa pripravená z veľkej fazule, kukurice, lúpaných Paradajok a údeného Tempehu podávaná s pohánkovým kuskusom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

MIX Zeleniny pripravenej na pare ochutená orechovým olejom a bylinkami podávaná s grilovaným Enciánom

Slaná Palacinka plnená Schwarzwaldskou šunkou, špenátom a paradajkami podávaná so zeleninou

Palacinka plnená plnkou z Mascarpone ochuteného medom a pomarančovým prelivom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

UTOROK 26.10.2021

Brokolicovo – zemiakový krém ochutený čerstvou kurkumou zjemnený leštinskou smotanou posypaný opečenými mandľovými lupienkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán kapustnica pripravená so zemiakmi a údeným Tempehom ochutená údenou paprikou  (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Kuracie prsia marinované v smotanovo – syrovej marináde podávané s kukuricovo- zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pečená tekvica Hokkaidó ochutená lúpanými paradajkami, Havajskou čiernou soľou a tekvicovým olejom podávaná s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

DAL PALAK – červená šošovica pripravená na indický spôsob s listovým špenátom a lúpanými paradajkami zjemnená kokosovým mliekom podávaná s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

TEPLÝ ZELENINOVÝ ŠALÁT pripravený so šošovicou, batatmi, brokolicou a tuniakom podávaný s celozrnnou hriankou 

Slaná Palacinka plnená špenátom, paradajkami a Enciánom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená makovo – slivkovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 27.10.2021

Hrášková krémová polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná zlatým ľanom (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Tekvicovo – zeleninový vývar podávaný s ryžovými vločkami, zeleninou a mäsovými knedličkami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  celiatikov i vegánov – bez mäsových knedličiek!!!!)

 

Pečené marinované bravčové karé podávané s červenou kapustou dusenou na karameli a pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom (vhodné pre celiatikov)

Pšeničné LINGIUNE pripravené s vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i ceilatikov – kukuričné cestoviny)

Thajské rizoto pripravené na kokosovom mlieku z ryže Basmatti, papriky a limetiek ochutené citrónovou trávou podávané so zeleninou   (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Teplý brokolicový šalát s pripravený s vareným vajcom podávaný s celozrnnou hriankou

Slaná Palacinka plnená šípkovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom  podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohom a višňami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

ŠTVRTOK 28.10.2021  

Krémová cuketová polievka pripravená s leštinskou smotanou posypaná opečenou slnečnicou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Poľský KRUPNIK – pripravený zo zeleniny, húb a jačmenných krúpov posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre  vegánov)

 

Pečené vykostené kuracie stehno marinované v pivovo – medovej marináde podávané s ryžou Basmatti a zeleninou  (vhodné pre celiatikov)

Pečené ŠAMPIŇÓNY plnené plnkou pripravenou z bryndze a lístkov medvedieho cesnaku podávané s mrkvovo . zemiakovou kašou a zeleninou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Karí pripravené z MUNGO fazuliek a Kešu orieškov zjemnené kokosovým mliekom podávané s ryžou Natural a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Teplý zeleninový šalát pripravený z pečenej tekvice, Schwarzwaldskej šunky a syra Grana Pardano podávaný s celozrnnou hriankou 

Slaná Palacinka plnená zeleninovým ragú a syrom Niva podávaná so zeleninou

Palacinka plnená vanilkovou pudingovou plnkou a malinovým prelivom preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

PIATOK 29.10.2021

Sezónna krémová zeleninová polievka pripravená s leštinskou smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Šošovicová polievka pripravená so zeleninou a údeným Tempehom ochutená bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované kuracie prsia preliate špenátovou omčkou zjemnenou mandľovou smotanou  podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Zeleninové rezníky pripravené s pšenovými vločkami a Oštiepkom podávané s batatovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Ryžové rezance pripravené na kokosovom oleji vo woku so zeleninou (mrkva, kaleráb, hrachové lusky, stopkový zeler, fazuľové struky, cuketa) a bambusovými výhonkami podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

TEPLÝ zeleninový šalát pripravený z cvikle, tekvice Hokkaidó, granátového jabĺčka, marinovaného Tofu a Kešu orieškov ochutený javorovým sirupom podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená syrom Mascarpone ochuteným soľou a kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená Mascarpone – hruškovou plnkou ochutenou štipkou škorice preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

SOBOTA 30.10.2021

Zatvorené

 

NEDEĽA 31.10.2021

Meníme koncept nedeľnej ponuky. V nedeľu nepodávame denné menu ako je to v pracovných dňoch, ale budeme variť špeciálnu ponuku čerstvých jedál, ktorá bude účtovaná podľa jednotlivých položiek.

Našim cieľom je priniesť Vám iné, netradičné nedeľné obedy 

Menu zverejníme v priebehu týždňa

 

Ďakujeme za to že ste s nami 😊

separator

Tešíme sa na Vás 😀