JEDÁLNY LÍSTOK
16. – 22.09.2019

Obedové menu podávame od 10.00 h

Denné menu (polievka, hlavné jedlo)………….. 5,00 €

Rozvozové menu v cene ……………………………..5,30 €

separator

PONDELOK 16.9.2019

Zemiaková krémová polievka pripravená s medvedím cesnakom zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Vegán tekvicovo – zeleninový vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované morčacie prsia preliate tekvicovou omáčkou pripravenou s Mascarpone podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

HERMELÍN obaľovaný v lístkovom ceste ochutený bylinkami podávaný s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom, slivkovou omáčkou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

KARÍ z Mungo fazuliek pripravené so zázvorom ochutené kokosovým mliekom podávané s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Čakankový šalát s Lučinou pripravený z listových šalátov, čakanky, Lučiny, bielej fazule, paradajok a syra ochutený olivovým olejom, bazalkou, slnečnicovými semiačkami a Balsamicom podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa a strúhaným syrom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohom a jahodami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

UTOROK 17.9.2019

Batatová krémová polievka pripravená so zemiakmi a čerstvou pomarančovou šťavou zjemnená kokosovým mliekom posypaná konopnými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Kubánska polievka pripravená z čiernej fazule, papriky a kukurice podávaná s ryžou Natural posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Kuracie rezníky pripravené z kuracieho mäska a údeného syra podávané s kukuricovo – zemiakovou kašou ochutenou štipkou chilli a zeleninu (vhodné pre celiatikov)

Marinovaný Tofu plátok preliaty Gorgonzolovou omáčkou podávaný s ryžou Basmatti a zeleninou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Ryžové rezance pripravené vo woku so zeleninou (mrkva, kaleráb, cuketa, kukurica, hrachové lusky, cherry paradajka) a bambusovými výhonkami restovanými na kokosovom oleji   podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Cestovinový šalát pripravený s kuracím mäskom pripravený z listových šalátov, kuracieho mäsa, cestovín, jarnej cibuľky, ananásu a olív ochutený chilli omáčkou a olivovým olejom

Palacinka plnená špenátovou omáčkou a francúzskym syrom Racklet podávaná so zeleninou

Palacinka plnená pistáciovou pudingovou plnkou a marcipánom preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 18.9.2019

Krémová špenátovo – cuketová polievka pripravená s muškátovým orieškom zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými slnečnicovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Sezónna zeleninová polievka pripravená s pohánkou ochutená bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované bravčové karé preliate syrovo – smotanovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Domáce celozrnné špaldove cestoviny pripravené s hubovou omáčkou posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Paprika plnená plnkou pripravenou z červenej Quinoi, orieškov a listového špenátu podávaná v paradajkovej omáčke s bylinkovým kuskusom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Grécky zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, paradajok, papriky, uhoriek, syra Feta a olív podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená pórkovou omáčkou pripravenou so šampiňónmi a pečeným morčacím mäsom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená višňovou plnkou a horkou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

ŠTVRTOK 19.9.2019

Krémová pórkovo – brokolicová polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná opečenými sezamovými semiačkami  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Polievka pripravená zo zeleného hrachu, batát a mrkvy ochutená štipkou zázvoru posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov)

 

Vykostené kuracie stehno marinované s oravskou slaninkou podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Tekvicové rizoto pripravené s mandľami a hrozienkami ochutené Mascarpone posypané strúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

VEGÁN CVIKLOVÝ PÁJ pripravený z marinovanej cvikle, čevenej šošovice a vegán zemiakovej kaše podávaný s vegán šalátom Tzatziki (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šalát Capresse – zmes listových šalátov, Cherry paradajky, mozzarella, bazalkové pesto, čerstvá bazalka podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená bryndzovou plnkou ochutenou pažítkou a  opečenou slaninkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená čučoriedkovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

PIATOK 20.9.2019 KUBÍNSKY JARMOK 😊                                                                  

Paradajková krémová polievka pripravená s Oregánom podávaná so strúhaným syrom Mozarella (vhodné pre vegetariánov i celiatikov, vegán bez syra)

Vegán KAPUSTNICA pripravená so zemiakmi, údeným Tempehom a sušenými hubami (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované kuracie prsia preliate omáčkou zo zeleného korenia podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Cuketové rezníky pripravené so strúhaným syrom a pšenovými vločkami podávané s hráškovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Indické zeleninové karí pripravené zo zeleniny a červenej šošovice ochutené kokosovým mliekom podávané s jazmínovou ryžou a zeleniou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Slovenský šalát s bryndzou – zmes listových šalátov, reďkovka, jarná cibuľka, vlašské orechy, pažítka, bryndza podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená plnkou pripravenou z BIELEHO MAKU preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

SOBOTA 21.9.2019 – rozvoz nerobíme 😊

Japonská MISO polievka pripravená zo zeleniny a čerstvých húb SHITAKE podávaná s ryžovými rezancami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Kurací vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou

 

Pečené marinované kuracie mäsko preliate omáčkou pripravenou zo 4 druhov syra podávané s ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pečená tekvica Hokkaido ochutená paradajkami a tekvicovým olejom podávaná s pečenými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinovaný SEITAN preliaty vegan špenátovou omáčkou podávané s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža a namiesto SEITANU Tofu plátok)

NEDEĽA 22.9.2019 – rozvoz nerobíme 😊

Vegán tekvicová krémová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená kokosovým mliekom posypaná tekvicovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Kurací vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou

 

Pečené marinované bravčové karé preliate paradajkovou omáčkou ochutenou Bazalkou a olivami podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Vegán Chilli non Carne pripravené z veľkej fazule, papriky, kukurice a Tofu podávané s ryžou Natural a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán slaná palacinka plnená plnkou pripravenou zo stonkového zeleru a jabĺčok ochutených kurkumou podávaná so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

separator

Tešíme sa na Vás 😀