JEDÁLNY LÍSTOK

5. – 11.6.2023

Obedové menu podávame od 9.00 h

Denné menu (polievka, hlavné jedlo)…………………… 6,70 €

Denné menu balené do prinesených obalov…………..6,60 €

Rozvozové balené menu v cene ……………………………..6,90 €

separator

Otváracie hodiny 

Pondelok – piatok       9:00 – 19:00 (posledná objednávka)

Sobota – Nedeľa – Štátne sviatky   ZATVORENÉ  

PONDELOK 5.6.2023     

Paradajková krémová polievka pripravená s Oregánom podávaná so strúhaným syrom (vhodné pre vegetariánov i celiatikov, vegán bez syra)

Zeleninová polievka pripravená s kurkumou a cuketovo – hráškovými pepitkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

PEČENÉ MARINOVANÉ MORČACIE PRSIA PRELIATE BRYNDZOVOU OMÁČKOU ZJEMNENOU LEŠTINSKOU SMOTANOU podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

KRÉMOVÉ TEKVICOVÉ RIZOTO PRIPRAVENÉ Z TEKVICE HOKKAIDÓ,, MANDĽOVÝCH LUPIENKOV A HROZIENOK ZJEMNENÉ SYROM MASCARPONE posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

PŠENIČNÉ ŠPAGETY PRIPRAVENÉ S OMÁČKOU BOLOGNESE VO VERZII VEGÁN ZO SÓJOVÉHO MÄSA A PARADAJOK POSYPANÉ STRÚHANÝM TOFU podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

LOW CARB – NÍZKOSACHARIDOVÉ JEDLO

PEČENÉ KURACIE PRSIA MARINOVANÉ V BBQ MERINÁDE PODÁVANÉ S KARFIOLOVOU KAŠOU OCHUTENOU KRÉMOVÝM SYROM, SMOTANOU A ČERSTVÝM CESNAKOM a so zeleninou (vhodné pre celiatikov)

SLANÁ PALACINKA plnená syrovou omáčkou, šunkou, kukuricou a čerstvými lístkami špenátu podávaná so zeleninou

SLADKÁ PALACINKA plnená krémom M0ascarpone ochuteným medom a prelivom z lesného ovocia preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

UTOROK 6.6.2023

Karfiolovo – mrkvový krém zjemnený leštinskou smotanou posypaný zlatým ľanom (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán kapustnica pripravená so zemiakmi a údeným Tempehom (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

KURACIE PRSIA MARINOVANÉ V JOGURTOVO – SYROVEJ MARINÁDE OCHUTENEJ SEMIAČKAMI PEČENÉ V RÚRE PODÁVANÉ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

DOMÁCE CELOZRNNÉ ŠPALDOVE CESTOVINY PRIPRAVENÉ S MLADOU CUKETKOU, SYROM MASCARPONE A SUŠENÝMI PARADAJKAMI  podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

PEČENÁ PARADAJKA PLNENÁ PLNKOU PRIPRAVENOU ZO ŠPENÁTU A VEGÁN GRÉCKEHO SYRA PODÁVANÁ V PARADAJKOVEJ OMÁČKE S RYŽOU BASMATTI a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

LOW CARB – NÍZKOSACHARIDOVÉ JEDLO

MELÓNOVÝ ŠALÁT PRIPRAVENÝ S MOZARELLOU A ŠUNKOU – ZMES LISTOVÝCH ŠALÁTOV, MOZARELLA, MELÓN, SCHWARDWALDSKÁ ŠUNKA, MÄTA, TEKVICOVÉ SEMIAČKA PODÁVANÝ S LOW CARB CHLEBÍKOM (vhodné pre celiatikov)

SLANÁ PALACINKA plnená bryndzovou plnkou ochutenou pažítkou a opečenou slaninkou podávaná so zeleninou

SLADKÁ PALACINKA plnená čokoládovou pudingovou plnkou a višňami preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 7.6.2023

Brokolicovo – zemiakový krém pripravený s kokosovým mliekom posypaný opečenými mandľovými lupienkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Vývar pripravený z koreňovej zelenina a Hlivy ustricovej podľa receptu Antónie Mačingovej podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

PEČENÉ MARINOVANÉ BRAVČOVÉ KARÉ PODÁVANÉ S ČERVENOU KAPUSTOU PRIPRAVENOU NA KARAMELI A S PEČENÝMI LAHÔDKOVÝMI ZEMIAKMI OCHUTENÝMI MASLOM (vhodné pre celiatikov)

VEGETARIÁNSKY SEGEDÍNSKY GULÁŠ PRIPRAVENÝ S OPEČENÝM SEITANIOM PODÁVANÝ S DOMÁCOU ŽEMĽOVOU KNEDĽOU (vhodné pre vegetariánov)

VEGÁN TIKKA MASALA pripravená s cícerom zjemnená kokosovým mliekom podávaná s ryžou Basmatti a zeleninou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

LOW CARB – NÍZKOSACHARIDOVÉ JEDLO

CHORIZO MÄSOVÉ GULIČKY Z MORČACIEHO MÄSA PEČENÉ S TEKVICOU HOKKAIDÓ A PAPRIKOU podávané so zeleninou  (vhodné celiatikov)

SLANÁ PALACINKA plnená Nivovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

SLADKÁ PALACINKA plnená marhuľovou plnkou a horkou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

ŠTVRTOK 8.6.2023

Šampiňónový krém pripravený so zemiakmi zjemnený kokosovým mliekom posypaný opečenou slnečnicou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Vegán tekvicovo – zeleninový vývar pripravený z tekvicových semiačok a koreňovej zeleniny podávaný s cirokovými vločkami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

PEČENÉ VYKOSTENÉ KURACIE STEHNO MARINOVANÉ V PIVOVEJ MARINÁDE podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

ENCIÁN OBAĽOVANÝ V LÍSTKOVOM CESTE OCHUTENÝ BYLINKAMI MARINOVANÝMI V AVOKÁDOVOM OLEJI PEČENÝ V RÚRE PODÁVANÝ S PEČENÝMI LAHÔDKOVÝMI ZEMIAKMI OCHUTENÝMI MASLOM, brusnicovou omáčkou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – grilovaný Encián)

ZELENINOVÉ QUINOTTO PRIPRAVENÉ Z BIELEJ QUINOI, ŠALOTKY, SEZÓNNEJ ZELENINY A SEMIAČOK OCHUTENÉ KURKUMOU POSYPANÉ OPEČENÝMI ORIEŠKAMI podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

LOW CARB – NÍZKOSACHARIDOVÉ JEDLO

ŠALÁT NICOISE S PREPELIČÍMI VAJÍČKAMI – LISTOVÉ ŠALÁTY, TUNIAK, PREPELIČIE VAJCIA, FAZUĽOVÉ LUSKY, REĎKOVKA, OLIVY, JARNÁ CIBUĽKA PODÁVANÝ S LOW CARB ŽEMĽOU (vhodné pre celiatikov)

SLANÁ PALACINKA plnená slaninkou a cibuľou dusenými na víne a syrom Brie podávaná so zeleninou

SLADKÁ PALACINKA plnená tvarohom a hrozienkami preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou.

PIATOK 9.6.2023

RIBOLITTA- krémová toskánska polievka pripravená zo zeleniny a strukovín zjemnená smotanou posypaná semiačkami  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

TOM KHA GAI – vegan verzia thajskej kokosovej polievky pripravená so zeleninou, citrónovou trávou a limetkovými listami podávaná s ryžovými rezancami  posypaná petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

PEČENÉ MARINOVANÉ KURACIE PRSIA PRELIATE PRÍRODNOU OMÁČKOU OCHUTENOU ORAVSKOU SLANINKOU podávané s ryžou  Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

CVIKLOVÉ PLACKY PRIPRAVENÉ S OVSENÝMI VLOČKAMI OCHUTENÉ SYROM MOZARELLA PEČENÉ BEZ TUKU PODÁVANÉ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatiko)

GRILOVANÝ MARINOVANÝ TEMPEH PRELIATY VEGÁN ŠPARGĽOVOU OMÁČKOU ZJEMNENOU KOKOSOVOU SMOTANOU PODÁVANÝ S RYŽOU NATURAL a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

LOW CARB – NÍZKOSACHARIDOVÉ JEDLO

HERMELÍN OBAĽOVANÝ V OBALE Z MANDLÍ A VAJEC PEČENÝ V RÚRE PODÁVANÝ NA ZELENINOVOM ŠALÁTE (vhodné pre  celiatikov)

SLANÁ PALACINKA plnená Mascarpone vyšľahaným s kôprom a himalájskou soľou a tuniakom podávaná so zeleninou

SLADKÁ PALACINKA plnená gaštanovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

SOBOTA 10.6.2023

NEDEĽA 11.6.2023      ZATVORENÉ

 

Ďakujeme  že ste s nami 😊

separator

Tešíme sa na Vás 😀