JEDÁLNY LÍSTOK
24.2 – 1.3.2020

Obedové menu podávame od 10.00 h

Denné menu (polievka, hlavné jedlo)………….. 5,30 €

Rozvozové menu v cene ……………………………..5,50 €

separator

PONDELOK 24.2.2020

Krémová zemiakovo – zeleninová polievka pripravená s paprikou zjemnená leštinskou smotanou posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Talianska paradajková polievka pripravená s bielou fazuľou ochutená talianskými bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované morčacie prsia preliate šafránovou omáčkou pripravenou na bielom víne podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pšeničné FARFALE pripravené vo woku so sušenými paradjkami, listovým špenátom a syrom Feta podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Indické zeleninové karí pripravené s kokosovým mliekom podávané s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

MIX Zeleniny pripravenej na pare ochutená mandľovým olejom podávaná s grilovaným Oštiepkom

Palacinka plnená šunkou , syrom a šampiňónmi restovanými na masle podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohom a čučoriedkami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

UTOROK 25.2.2020

Krémová paštrnáková polievka pripravená s jabĺčkami ochutená kokosovým mliekom podávaná s farebnou ryžou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Thajská zeleninová polievka pripravená zo zeleniny  podávaná so sklenými rezancami a čínskou kapustou posypaná petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Rezníky pripravené z kuracích pŕs a kuracích stehien a údeného syra podávané s kukuricovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Krémové tekvicové rizoto pripravené s hrozienkami a mandľovými lupienkami posypané strúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinované Tofu preliate šampiňónovou omáčkou ochutenou smotanou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Teplý zeleninový šalát (baby mrkva, fazuľové lusky, cuketa, kukurica, cherry paradajky) pripravený s červenou ryžou ochutený olivovým olejom a citrónom podávaný s hriankou

Palacinka plnená špenátovou plnkou, sušenými paradajkami a syrom Mozarella podávaná so zeleninou

Palacinka plnená jahodovou plnkou a čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 26.2.2020

DAL SHORVA – indická krémová polievka pripravená z červenej šošovice a zemiakov zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Vegán gulášová polievka pripravená zo zeleniny a Hlivy ustricovej posypaná petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Sviečková na smotane pripravená z bravčového mäsa podávaná s domácou žemľovou knedľou, citrónom a brusnicami (vhodné pre celiatikov – príloha kukuričné cestoviny)

Celozrnné pšeničné LINGUINE pripravené so syrovo – mascarpone omáčkou a blanšírovanou brokolicou posypané strúhanoým Parmezánom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Zeleninové KRUPOTO pripravené so zeleninou (parížska mrkva, hrachové lusky, kaleráb, stonkový zeler, kukurica) a orechami ochutené orechovým olejom podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

TEPLÝ šalát pripravený z fazuliek, papriky, mladých kukuričných kláskov a kuracieho mäska ochutený čilli papričkou podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená hubovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená kokosovo – čokoládovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

ŠTVRTOK 27.2.2020

Batatová krémová polievka pripravená s čerstvou pomarančovou šťavou zjemnená kokosovým mliekom posypaná opečeným sezamom (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Sezónna zeleninová polievka pripravená s Quinoou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované kuracie stehno pečené s plátkami slaninky podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Hermelín obaľovaný v lístkovom ceste ochutený rastlinnými olejmi a bylinkami podávaný s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom, šípkovou omáčkou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – grilovaný Hermelín)

Chilli non Carne pripravené z veľkej fazule, kukurice, papriky a údeného Tofu podávané s ryžou NATURAL a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

TEPLÝ ŠALÁT pripravený z karfiolu, mrkvy, cíceru a opečenej anglickej slaniny podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená bazalkovým pestom, paradajkami a syrom Brie podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

PIATOK 28.2.2020                                                                                                            

Krémová tekvicová polievka pripravená z tekvice Hokkaidó a zemiakov zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými tekvicovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikovy)

Pohánková polievka pripravená so zeleninou a suešnými hubami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované kuracie prsia preliate špenátovou omáčkou ochutenou medvedím cesnakom podávané so Pšenom a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Zeleninové rezníky pripravené s Írskym Čedarom a pšenovými vločkami podávané s hráškovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Hliva na paprike zjemnená mandľovou smotanou podávaná s kukuričnými cestovinami a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Teplý zeleninový šalát pripravený so šošovicou, batatmi, brokolicou a tuniakom podávaný s celozrnnou hriankou  

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená hruškovou plnkou ochutenou badiánom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

SOBOTA 29.2.2020 – rozvoz nerobíme 😊

Krémová hrášková polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná opečenými slnečnicovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Kurací vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre celiatikov)

 

Pečené marinované morčacie prsia preliate šípkovou omáčkou zjemnenou smotanou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pečené lahôdkové zemiaky ochutené leštinským maslom podávané s bryndzou ochutenou ažítkou podávané s opečeným údeným Tempehom a zeleninou  ( Možná výmena Tempehu za opečenú slaninku)(vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán slaná palacinka plnená plnkou pripravenou zo stonkového zeleru a jabĺčok ochutených kurkumou podávaná so zeleninou (vhodné pre vegánov  i celiatikov – celiatické cesto)

 

NEDEĽA 1.3.2020 – rozvoz nerobíme 😊

Krémová špargľová polievka pripravená s mandľovým mliekom posypaná opečenými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Kurací vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre celiatikov)

 

Pečené marinované kuracie stehno preliate chilli – medovou omáčkou podávané s ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Talianske krémové hríbové rizoto pripravené so syrom Mascarpone posypané strúhaným Parmezánom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinovaný SEITAN preliaty vegan špenátovou omáčkou podávaný s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – namiesto SEITANU Tofu)

 

separator

Tešíme sa na Vás 😀