JEDÁLNY LÍSTOK
15. – 21.07.2019

Obedové menu podávame od 10.00 h

Denné menu (polievka, hlavné jedlo)………….. 5,00 €

Rozvozové menu v cene ……………………………..5,30 €

separator

PONDELOK 15.7.2019

Krémová paradajková polievka pripravená s čerstvým Oregánom podávaná so strúhanou Mozarellou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov, vegán bez syra)

Ľahká polievka pripravená z červenej šošovice, koriandra a citróna posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované morčacie prsia preliate šampiňónovou omáčkou ochutenou smotanou podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pšeničné FARFALE pripravené vo woku so sušenými paradajkami, syrom Feta a čerstvým mladým špenátom  podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Zeleninové Quinotto pripravené so zeleninou ochutené rastlinnými olejmi a semiačkami posypané zmesou orieškov podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Zeleninový šalát s PREPELIČÍMI VAJÍČKAMI a Chedarom – zmes listových šalátov, uhorka, paradajky, paprika, prepeličie vajcia, syr Chedar podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená bryndzovou plnkou a opečenou oravskou slaninkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohom a lesným ovocím preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

UTOROK 16.7.2019

Cícerová krémová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená kokosovým mliekom posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegánov i celiatikov)

ZUPPA DO FARO – talianska polievka pripravená zo zeleniny a jačmeňa posypaná čerstvou petržlnovou vňaťou (vhodné pre vegánov)

 

Marinované kuracie prsia obaľované v kukuričných lupienkoch pečené v rúre podávané s írskou zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov – celiatická verzia)

Blanšírovaná brokolica zapekaná so zemiakmi s omáčkou Mascarpone ochutenou bylinkami podávaná so šalátom Tzatziki (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Domáce špaldovo – pšeničné cestoviny pripravené s vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa posypané strúhaným údeným Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Ryžový šalát s Tuniakom pripravený z listových šalátov, ryže, mrkvy, papriky, póru, hrozienok a varenej ryže podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená cibuľou a slaninkou dusenými na víne a syrom Brie podávaná so zeleninou

Palacinka plnená višňovou plnkou a horkou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 17.7.2019

Šampiňónovo – pórková krémová polievka zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými sezamovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán cesnačka pripravená z tekvicových semiačok a zeleniny podávaná s bylinkovými krutónami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov)

 

Sviečková na smotane pripravená z bravčového mäsa podávaná s domácou žemľovou knedľou, brusnicami a citrónom (vhodné pre celiatikov – kukuričné cestoviny)

Marinovaný Tofu plátok preliaty omáčkou pripravenou zo 4 druhov syra podávaný s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – príloha ryža)

Paprika plnená plnkou pripravenou z Quinoi, orieškov a listového špenátu podávaná v paradajkovej omáčke s ryžou Basmatti podávaná so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Melónový šalát pripravený s Mozarellou a šunkou – zmes listových šalátov, Mozarella, melón, Schwardwaldská šunka, mäta, tekvicové semiačka podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená špenátovou plnkou a pečeným morčacím mäsom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená hruškovo – badiánovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

ŠTVRTOK 18.7.2019

Paštrnáková krémová polievka pripravená s jabĺčkami zjemnená kokosovým mliekom podávaná s farebnou ryžou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šošovicová polievka pripravená so zeleninou, údeným Tofu a bylinkami posypaná petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované kuracie stehno na zeleninke dusenej na masle podávané so Pšenom a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Cuketovo – syrové placky pripravené s celozrnnou špaldovou múkou podávané s jogurtovým drezingom ochuteným medvedím cesnakom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Ryžové Fusilli pripravené vo woku s kokosovým olejom, bambusovými výhonkami, cuketkou, baby mrkvou, hrachovými luskami a restovaným kalerábom podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šalát pripravený z listových šalátov,  avokáda, grepov, cherry paradajok a syra Feta ochutený orechovým olejom podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená šunkou, syrom a kukuricou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená jahodovou pudingovou plnkou a čerstvými jahodami preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

PIATOK 19.7.2019                                                                                                            

Tekvicová krémová polievka pripravená s koreňovou zeleninou zjemnená mandľovým mliekom posypaná konopnými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Vegán zeleninový BORŠČ pripravený podľa receptu Antónie Mačingovej posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované kuracie prsia preliate Gorgonzolovou omáčkou podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Zeleninové rezníky pripravené s CHEDAROM a kukuričnými lupienkami podávané s batatovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Cviklové rizoto pripravené z ryže Arborio a cvikle marinovanej v rastlinných olejoch posypané zmesou semiačok a orieškov podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Zeleninový šalát s grilovaným Hermelínom – zmes listových šalátov, uhorka, paradajky, paprika, Hermelín, vlašské orechy podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená jabĺčkovou plnkou ochutenou škoricou a medomi preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

SOBOTA 20.7.2019

Mungo polievka pripravená s cviklou, mrkvou a zemiakmi posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Kurací vývar podávaný s celozrnnými ryžovými rezancami a zeleninou posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre celiatikov)

 

Pečené marinované kuracie prsia preliate hubovou omáčkou podávané s ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pečená tekvica Hokkaido s paradajkami ochutená tekvicovým olejom podávaná s pečenými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán slaná palacinka plnená vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa a strúhaným Tofu podávaná so zeleninou  (vhodné pre vegánov i celiatikov – celiatické cesto)

NEDEĽA 21.7.2019

Brokolicová krémová polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná opečenými plátkami mandlí (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Kurací vývar podávaný s celozrnnými ryžovými rezancami a zeleninou posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre celiatikov)

 

Pečené marinované bravčové karé preliate paradajkovou omáčkou pripravenou s olivami a čerstvou bazalkou podávané s ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Zapekaný Kuskus so zeleninou a syrom feta podávaný s jogurtovým drezingom a mrkvovým šalátom (vhodné pre vegetariánov)

Quinoa pripravená s restovaným pórom a šampiňónmi posypaná zmesou semiačok podávaná so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

 

separator

Tešíme sa na Vás 😀