JEDÁLNY LÍSTOK
19.- 25.4.2021

Reakcia na COVID-19 – zmena otváracích hodín:

Pondelok – piatok 8:30 – 16:00

Obedové menu podávame od 9.00 h

Denné menu (polievka, hlavné jedlo)…………………… 5,80 €

Denné menu balené do prinesených obalov…………..5,70 €

Rozvozové balené menu v cene ……………………………..6,000 €

separator

Posilnili sme rozvoz a preto Vám radi privezieme obedy domov alebo do práce.

OTVÁRACIE HODINY  (reakcia na COVID-19)

PONDELOK – PIATOK

8:30 – 16:00

PONDELOK 19.4.2021

DAL SHORVA – indická krémová polievka pripravená zo zemiakov, červenej šošovice a indických korenín zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Paradajková polievka pripravená s plátkami cibule a mrkvy ochutená Quinoou a bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované morčacie prsia preliate Gorgonzolovou omáčkou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Grilovaný LIPTOVSKÝ POLOŠTIEPOK podávaný s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a bylinkami, brusnicami a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Opečený údený TEMPEH preliaty omáčkou Hokkaidó zjemnenou kokosovým mliekom podávaný so Pšenom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

MIX Zeleniny pripravenej na pare ochutená orechovým olejom a bylinkami podávaná s grilovaným HERMELÍNOM

Palacinka plnená Chilli omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohom a prelivom z lesného ovocia preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a ochutenou smotanou

UTOROK 20.4.2021

Karfiolová krémová polievka pripravená zo zemiakmi ochutená bielym vínom a leštinskou smotanou podávaná so SYROM FETA A GRANÁTOVÝM JABĹČKOM (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Polievka pripravená zo zemiakov, kalerábu a kukurice podávaná s ryžovými vločkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Marinované kuracie prsia obaľované v Schwarzwaldskej šunke podávaná s hráškovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Cviklové rizoto pripravené z ryže Arborio a domácej cvikle marinovanej v marináde pripravenej z rastlinných olejov, kokosového cukru a Balsamica posypané strúhaným syrom Grana Pardano podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán Francúzske zemiaky pripravené zo zemiakov, restovaného póru a cuketky a údeného Tofu posypané lahôdkovým droždím podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Citrónovo – cestovinový šalát pripravený s karfiolom a cícerom ochutený kaparami a lístkami RUKOLY

Palacinka plnená bryndzovou plnkou ochutenou pažítkou a opečenou slaninkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená citrónovou pudingovou plnkou a malinami plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a ochutenou smotanou

STREDA 21.4.2021

Tekvicová krémová polievka pripravená so zemiakmi ochutená medom, koriandrom a škoricou podávaná s bielym jogurtom (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán zeleninový vývar pripravený zo sezónnej zeleniny podávaný so sklenenými rezancami a zeleninou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov) Sklenené rezamca – pripravené z múky z fazule Mungo a kukuričného škrobu

 

Pečené marinované bravčové karé preliate kuriatkovou omáčkou zjemnenou Mascarpone podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Domáce celozrnné cestoviny pripravené s NIVOVOU OMÁČKOU A BLANŠÍROVANOU BROKOLICOU posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou  (vhodné pre celiatikov – kukuričné cestoviny)

Pepitky z červenej šošovice a mrkvy pripravené s brokolicou a feniklom ochutené opečenými arašidami podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov) PEPITKY sú vyrobené z červenej šošovice a mrkvy, sú bezlepkové s vyzerajú ako ryža 😊

Šalát Capresse – listové šalátv, paradajky, mozzarella, bazalkové pesto, čerstvá bazalka podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená smotanovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená malinovou omáčkou a horkou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a ochutenou smotanou

ŠTVRTOK 22.4.2021  

Hrášková krémová polievka pripravená so zemiakmi a mätou zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečeným sezamom (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán zeleninový BORŠČ pripravený podľa receptu Antónie Mačingevej posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené vykostené kuracie stehno marinované s estragónom a štipkou cesnaku podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Talianske krémové hubové rizoto pripravené z ryže Arborio a lesných húb zjemnené leštinskou smotanou posypané syrom Grana Pardano podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán mrkvovo – šošovicové karbonátky podávané s karfiolovo – batatovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Grécky zeleninový šalát so syrom Feta a čiernymi olivami – listové šaláty, červená cibuľa, šalátová uhorka, paradajka, paprika, syr Feta, čierne olivy, oregano podávaný s hriankou

Palacinka plnená cibuľou a slaninkou dusenými na víne a syrom Brie  podávaná so zeleninou

Palacinka plnená plnkou z exotického ovocia  preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a ochutenou kyslou smotanou

 

PIATOK 23.4.2021

Cviklový krém – krémová polievka pripravená zo zemiakov a marinovanej cvikle podávaná s kyslou smotanou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Hrachová polievka pripravená s mrkvou a batatmi ochutená štipkou kari korenia posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované morčacie prsia preliate cuketovou omáčkou zjemnenou sójovou smotanou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu.)

Vegetariánske zeleninové rezníky pripravené s pohánkovými vločkami a pareným slovenským syrom  podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Mexická fazuľa pripravená z veľkej domácej fazule, kukurice, paradajok a Tofu podávaná s ryžou Natural a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Slovenský šalát s bryndzou – zmes listových šalátov, reďkovka, jarná cibuľka, vlašské orechy, pažítka, bryndza podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená syrom Mascarpone ochuteným kôprom a Tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená ananásovou plnkou a bielou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a ochutenou smotanou

 

Sobota 24.4 – Nedeľa 25.4.2021

ZATVORENÉ

 

Ďakujeme za to že ste s nami 😊

separator

Tešíme sa na Vás 😀