JEDÁLNY LÍSTOK
20.05 – 26.05.2019

Obedové menu podávame od 10.00 h

Denné menu (polievka, hlavné jedlo)………….. 5,00 €

Rozvozové menu v cene ……………………………..5,30 €

separator

PONDELOK 20.5.2019

DAL SHORVA – indická krémová polievka pripravená z červenej šošovice  posypaná kokosom (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Vegán kapustnica pripravená so zemiakmi a údeným Tempehom (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované morčacie prsia preliate Gorgonzolovou omáčkou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Celozrnné pšenično – ražné halušky pripravené so špenátom a Mascarpone posypané strúhaným syrom pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Bataty pečené na kokosovom oleji s čerstvým rozmarínom podávané s restovanými šampiňónmi a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Melónový šalát pripravený s Mozarellou a šunkou (zmes listových šalátov, Mozarella, melón, Schwardwaldská šunka, mäta, tekvicové semiačka) podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená bryndzovou plnkou a opečenou slaninkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohom a topinamburovým prelivom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

UTOROK 21.5.2019

Hrášková krémová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými slnečnicovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Sezónna zeleninová polievka pripravená s čirókom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Kuracie prsia marinované v smotanovej marináde pečené bez tuku podávané s kukuricovo – zemiakovou kašou ochutenou štipkou čili a zeleninou

Blanšírovaná brokolica zapekaná so zemiakmi preliata smotanovým prelivom podávaná so šalátom Tzatziki (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Mrkvovo – šošovicové karí pripravené s čerstvou mrkvovou šťavou ochutené hrozienka  a mandľovými lupienkami podávané s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Zeleninový šalát s Nivou a hruškami ochutený pomarančovou šťavou (listové šaláty, Niva, hrušky, pomaranč, hrozienka) podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená špenátom, sušenými paradajkami a syrom Mozarella podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 22.5.2019

Špargľová krémová polievka pripravená s leštinskou smotanou posypaná ľanovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Talianska paradajková polievka pripravená s bielou fazuľou a bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované bravčové karé preliate kôprovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi (vhodné pre celiatikov)

Zapekaný kuskus  s restovanou zeleninou a Nivou podávaný s jogurtovým drezingom a mrkvovým šalátom (vhodné pre vegetariánov)

Mexická fazuľa pripravená z veľkej fazule, paradajok a kukurice podávaná so Pšenom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Quinoa šalát pripravený z listových šalátov, Quinoi, avokáda, čučoriedok, malín a syra Feta preliaty medovo – makovou zálievkou podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená syrovou omáčkou a pečeným morčacím mäsom podávaná so zeleninou

Čokoládová palacinka plnená jabĺčkovo – medovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

ŠTVRTOK 23.5.2019

RIBOLITA – krémová toskánska polievka pripravená zo zeleniny a strukovín zjemnená leštinskou smotanou posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Pohánková polievka pripravená so zeleninou a hubami posypaná čerstvou petržlnovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované kuracie stehno preliate tekvicovou omáčkou zjemnenou smotanou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Vegetariánske Lasagne pripravené z domácich cestovín, sójového mäsa, paradajok a syrového bešamelu podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Cviklový PÁJ pripravený z marinovanej cvikle, červenej šošovice, listového špenátu a vegán zemiakovej kaše podávaný so šalátom Tzatziki (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Zeleninový šalát s Schwarzwaldskou šunkou – zmes listových šalátov, Schwarzwaldská šunka, uhorka, paradajky, paprika, olivy, syr Grana Pardano podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená šunkou, syrom a špenátom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená malinovou plnkou a bielou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

PIATOK 24.5.2019    

Šampiňónová krémová polievka pripravená s leštinskou smotanou posypaná opečenými sezamovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

MUNGO polievka pripravená s mrkvou, zemiakmi a cviklou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované kuracie prsia preliate omáčkou pripravenou zo štvorfarebného korenia podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Cuketové rezníky pripravené so syrom a pšenovými vločkami podávané so zemiakovou kašou a zeleninou vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Thajské rizoto pripravené z ryže Basmatti, kokosového mlieka, citrónovej trávy, limetiek, papriky a kešu orieškov podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šalát pripravený z listových šalátov, granátového jabĺčka, divokej ryže, vlašských orechov, avokáda a syra Feta, podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená kokosovo – čokoládovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

SOBOTA 25.5.2019 A NEDEĽA 26.5.2019

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.udanky.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia

 

separator

Tešíme sa na Vás 😀