JEDÁLNY LÍSTOK

19. – 25.2.2024

Obedové menu podávame od 9.00 h

Denné menu (polievka, hlavné jedlo)…………………… 7,00 €

Denné menu balené do prinesených obalov…………..7,00 €

Rozvozové balené menu v cene ……………………………..7,20 €

separator

Otváracie hodiny 

Pondelok – piatok       9:00 – 19:00 (posledná objednávka)

Sobota – Nedeľa – Štátne sviatky   ZATVORENÉ  

PONDELOK 19.2.2024

Zemiakový krém pripravený so štipkou cesnaku zjemnený kokosovým mliekom posypaný zlatým ľanom (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Sezónna zeleninová polievka pripravená s pohánkou posypaná petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

PEČENÉ MARINOVANÉ MORČACIE PRSIA PODÁVANÉ NA HUBOVOM RIZOTE PRIPRAVENOM Z RYŽE ARBORIO, HÚB A SYRA MASCARPONE podávané so zeleninou (vhodné pre celiatikov)

PŠENIČNÉ ŠPAGETY PRIPRAVENÉ S LAHODNÝM TEKVICOVÝM KRÉMOM OCHUTENÝM VOŇAVÝM KORENÍM POSYPANÉ STRÚHANÝM PARMEZÁNOM podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

VEGÁN STROGANOV PRIPRAVENÝ Z TOFU OCHUTENÝ ČILLI PAPRIČKAMI PODÁVANÝ S RYŽOU BASMATTI a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

LOW CARB – NÍZKOSACHARIDOVÉ JEDLO

PEČENÉ MARINOVANÉ KURACIE STEHNO S KOSŤOU PODÁVANÉ S PEČENÝMI BATATMI A SMOTANOVÝM DREZINGOM podávané so zeleninou (vhodné pre  celiatikov)

SLANÁ PALACINKA plnená syrovou omáčkou, opečeným údeným Tempehom a sušenými paradajkami podávaná so zeleninou

SLADKÁ PALACINKA plnená Mascarpone ochuteným medom a jahodami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

UTOROK 20.2.2024

Brokolicová krémová polievka pripravená s batatmi zjemnená kokosovým mliekom posypaná čiernym sezamom (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Jemne pikantná hŕstková polievka pripravená s koreňovou zeleninou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov)

 

ŠPÍZ PRIPRAVENÝ Z KURACIEHO MÄSKA, SLANINKY A CIBULE PODÁVANNÝ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

GRILOVANÝ ENCIÁN OCHUTENÝ BYLINKOVÝM OLEJOM PODÁVANÝ NA CVIKLOVOM RIZOTE POSYPANÝ STRÚHANÝMI VLAŠSKÝMI ORECHAMI podávaný so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

KARFIOLOVO – ŠOŠOVICOVÉ KARÍ PRIPRAVENÉ S KEŠU ORIEŠKAMI ZJEMNENÉ KOKOSOVÝM MLIEKOM PODÁVANÉ SO PŠENOM a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

LOW CARB – NÍZKOSACHARIDOVÉ JEDLO

PEČENÁ PAPRIKA PLNENÁ MLETÝM MORČACÍM MÄSKOM ochuteným bylinkami a syrom podávaná s karfiolovou ryžou a orestovanými lúpanými paradajkami  (vhodné pre  celiatikov)

SLANÁ PALACINKA plnená špenátovou omáčkou, syrom Mozarella a kukuricou podávaná so zeleninou

SLADKÁ PALACINKA plnená čučoriedkovou plnkou a horkou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

STREDA 21.2.2024

Paradajková krémová polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná strúhaným kokosom (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šošovicová polievka pripravená s koreňovou zeleninou a opečeným údeným Tofu posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celitikov)

 

PEČENÉ MARINOVANÉ BRAVČOVÉ KARÉ PRELIATE HUBOVOU OMÁČKOU PODÁVANÉ S PEČENÝMI LAHÔDKOVÝMI ZEMIAKMI OCHUTENÝMI MASLOM a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

VEGETARIÁNSKY SEGEDÍNSKY GULÁŠ PRIPRAVENÝ S MARINOVANÝM SEITANOM PODÁVANÝ S DOMÁCOU ŽEMĽOVOU KNEDĽOU (vhodné pre vegetariánov)

PEČENÁ PAPRIKA PLNENÁ PLNKOU PRIPRAVENOU Z BIELEJ QUINOI, ZELENINY A ORIEŠKOV PODÁVANÁ V PARADAJKOVEJ OMÁČKE S RYŽOU NATURAL a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

LOW CARB – NÍZKOSACHARIDOVÉ JEDLO

PEČENÉ ŠAMPIŇÓNY A HLIVA USTRICOVÁ OCHUTENÉ ŠALOTKOU A ORAVSKOU SLANINKOU podávané s tekvicovou kašou pripravenou s krémovým syrom podávané so zeleninou (vhodné pre celiatikov)

SLANÁ PALACINKA plnená omáčkou z koreňovej zeleniny a slaninky a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

SLADKÁ PALACINKA plnená gaštanovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

ŠTVRTOK 22.2.2024

Kukuricová krémová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená sójovou smotanou podávaná s opečeným tofu (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Polievka pripravená z hlávkovej kapusty, zemiakov a lúpaných paradajok posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

PEČENÉ VYKOSTENÉ KURACIE STEHNO MARINOVANÉ V BRAZÍLSKEJ MARINÁDE PODÁVANÉ SO PŠENOM a zeleninou (vhodné pre  celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

GRILOVANÝ LIPTOVSKÝ POLOŠTIEPOK OCHUTENÝ LEVANDUĽOVÝM OLEJOM PODÁVANÝ S PEČENÝMI LAHÔDKOVÝMI ZEMIAKMI, BRUSNICOVOU OMÁČKOU a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

VEGÁN CHILLI NON CARNE PRIPRAVENÉ Z VEĽKEJ FAZULE, KUKURICE, PAPRIKY A LÚPANÝCH PARADAJOK podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

LOW CARB – NÍZKOSACHARIDOVÉ JEDLO

KROKETY Z MLETÉHO BRAVČOVÉHO MÄSA PEČENÉ S PIKANTOU ZELENINOU  podávané s kalerábovými “zemiakmi” (kaleráb uvarený na spôsob zemiakov) (vhodné pre i celiatikov)

SLANÁ PALACINKA plnená cibuľou a slaninkou dusenými na víne a syrom Camembert podávaná so zeleninou

SLADKÁ PALACINKA plnená tvarohom ochuteným vanilkovým cukrom a malinovou omáčkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou.

PIATOK 23.2.2024

Krémová polievka pripravená z pečenej mrkvy ochutená voňavým korením posypaná opečeným sezamom (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Japonská MISO polievka pripravená z koreňovej zeleniny, morskej riasy WAKAME a sójového MISA podávaná s ryžovými vločkami posypaná petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

PEČENÉ MARINOVANÉ KURACIE PRSIA PRELIATE ŠPENÁTOVOU OMÁČKOU ZJEMNENOU KOKOSOVÝM MLIEKOM PODÁVANÉ S RYŽOU PARABOILED a zeleninou (vhodné pre  celiatikov)

CVIKLOVÉ REZNÍKY OCHUTENÉ STRÚHANOU MOZARELLOU, POHÁNKOVÝMI VLOČKAMI A RASTLINNÝMI OLEJMI PODÁVANÉ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

VEGÁN CÍCEROVÉ KARÍ PRIPRAVENÉ S ARAŠIDOVÝM MASLOM PODÁVANÉ S RYŽOU NATURAL a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

LOW CARB – NÍZKOSACHARIDOVÉ JEDLO

TEPLÝ ŠALÁT PRIPRAVENÝ S PEČENOU TEKVICOU HOKKAIDÓ, SLANINOU, VARENÝMI VAJÍČKAMI a listovým špenátom

SLANÁ PALACINKA plnená Mascarpone vyšľahaným s kôprom a himalájskou soľou a tuniakom podávaná so zeleninou

SLADKÉ CELOZRNNÉ ŠPALDOVE CESTOVINY pripravené s vlašskými orechami ochutené medom a maslom podávané s ovocím

SOBOTA 24.2.2024 a NEDEĽA 25.2.2024

Ďakujeme  že ste s nami 😊

separator

Tešíme sa na Vás 😀